Açıkça.

Açık olun, sevdiklerinize, sevmediklerinize, üzenlere, güldürenlere, beğendiklerinize, kıskandıklarınıza, hissettiklerinize ve en önemlisi kendinize…

Ne kadar da örtük yaşıyoruz hala, zaten birine kendisini sevdiğimizi de sevmediğimizi de açık bir şekilde söylemenin ayıp olduğu öğretisiyle yaşatılan bir toplum olarak gün öldürüyoruz.

En kolay olanı seçme ustalığı hepimizde performansımızın en üst noktalarında yerni alıyor.

Sevmiyor musun? Dedikodusunu yap, söv, kız, laf sok, uzak dur vb..,.

Birini kıskanıyor musun? Kötüle, kötü yanlarını ortaya çıkar, çatışma çıkar, ez, kır, parçala vb…

Seviyor musun? Sakın söyleme, herkese anlat ama sahibine asla çünkü ayıp, utan, taktiklere giriş, ilgisiz görün, uzak dur vb…

Şunlar gibi bin tane örnek sayabilirm. Neden söyleyemiyoruz? Neden birine duygularımızı söylemek ayıp? Kim öğretti bunu? Nereden çıkardınız gizlemeyi, tersini göstermeyi, kendini saklamayı?

Oysa ne kadar da kolay!

Açık konuş.

Doğrusunu söyle, olduğun neyse onu, olmadığını değil.

Ama önce kim olduğunu hatırla yine.

Lütfen artık kimse kimseyi kandırmasın çünkü sonra bunu yine hepimiz çekiyoruz, bir gün o kişinin sancısı hepimizi sarsıyor.

Ne insanlar heba oldu, ne insanları yaktılar, ne güzel insanları bitirdiler yok ettiler. Hem reel hem manen hem de zihnen.

Açık olmak demek patavasız saygısız olmak demek değildir.

Saygıyı yitirmeden karşındaki kişiyi kırmadan açık olmanın şu güne kadar kime ne zararı oldu?

Ama bir dakika öncelikle hem eziklik kompleksimizi, hem de üstünlük kompleksimizi bir kenara bırakalım.

Tüm insanların ortak yanları var mesela öncelikle hepimiz kadavra olacağız, ardından toz bulutu ve en son olarak ise tamamen bir HİÇ.

Neyin savaşını verdiğimizi unutmayalım.

Seviyorsan açıkça konuş, sevmiyorsan açıkça konuş, kızdıysan açıkça konuş, güldüysen açıkça konuş, kıskandıysan açıkça konuş. Çünkü insan açıkça konuşulduğunda kendisini değerli bir birey olarak görmeye başlar ve konuştuğunuz her ne ise size yardımcı olmaya çalışır.

Aksi, size sadece kaybettirir.

Bazen zaman,

Bazense insan…

Komplekslerden uzak, gerçeğe odaklı, cesur ve muhakeme yeteneğimizi kullanarak dürüstçe yaşayacağımız nice güzel günlere…

Açıkça.” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın